IMG_8679.JPG

Moa Glimberg 

Projektledare, Manus & musik

Jag är 18 år och har nyligen tagit studenten från estetiska programmet, musikspets, på gymnasieskolan Spyken i Lund. Verket “Om jag bodde på månen” skrev jag under åren 2019-2020 och baseras på ett tidigare verk med samma namn för kammarorkester samt en novell. Jag har tidigare fått flera mindre verk framförda av orkestrar som Nordiska Ungdomsorkestern, Polstjärneorkestern mm.

 

Våren 2020 blev jag utvald som “årets spetselev” av Föreningen Sveriges Spetsutbildningar samt tilldelades Burlövs kommuns kulturpris. Huvudinstrumentet är kontrabas och till hösten 2020 påbörjar jag min utbildning på musikerprogrammet på musikhögskolan i Malmö. 

Sofia Thesaurus

Jaget

Thesaurus betyder ordbok- orden står i centrum i mitt skapande. För mig är musik och ord på allvar, en passion som bara växer, och jag tror på kraften den har att beröra, berika och sammanföra människor. 

Mitt hjärta finns i visan, jazzen och folkmusiken, starkt influerat av min klassiska bakgrund.

Jag sjunger tidig musik som solist och i körer, spelar piano och gitarr, skriver för och spelar med mitt band, gör musikteater, driver en singer/songwriterskola-Musikmakarskolan samt leder körer. Klimatet, naturen är min största hjärtevän och dess akuta frågor genomsyrar allt jag skriver. Jag driver mina projekt genom mitt bolag Musikmakarna där jag är konstnärlig ledare.

images-14.jpeg
IMG_9034.JPG

Felix Sjödin

Astronauten

Jag är en kille på 19 år som gillar att uttrycka mig med hjälp av sång, dans och skådespeleri. Jag gillar även att spela på min dator, hänga med vänner, spela fotboll och mycket annat. Mitt favoritämne i skolan är matematik men de andra naturvetenskapliga ämnena är också roliga.

Jag är en person som grubblar mycket. Existentiella frågor har alltid varit väldigt centrala i mitt liv. Det var på grund av detta som jag sökte rollen som Astronaut i "Om jag bodde på månen".

Nanna Mikkelsen

Berättare

Jag är nybliven student från samhällsprogrammet på Spyken, som älskar språk, historia och litteratur  i allmänhet. När jag inte är berättaren skriver jag mina egna berättelser, och läser andras!

 

Det har varit intressant att prova att vara med i skapandet av en pjäs som är väldigt annorlunda från det jag vanligen sysslar med. Musikaliskt sett har det också varit intressant, jag spelar i ett proggrock-band men  har inte sysslat med klassisk musik sedan en period som ambitiös (men kanske inte så talangfull) violinist som tioårig. Kombinationen av musiken och orden i det här projektet har gett mycket inspiration. I framtiden hoppas jag på att delta i fler sådana projekt, och kanske även starta upp egna!

nanna.JPG

Stjärnbarn

Tina Ljungqvist

Hanna Lidin

Annika Silva

Kör

Hedda Ekström

Tina Ljungqvist

Annika Silva

Irma Malmros

Tove Robertsson

Astrid Ericsson

Hedvig Lindqvist

Hanna Lidin

Magdalena Frenander

Ljudteknik & inspelning

Hannes Norrgård

Design och affisch

Maria Mikkelsen

Stort tack till Håkan Carlsson och Sverker Zadig för all hjälp!